StillVital.se © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

StillVital

Aktuellt

 

 

• Se den kraniella dansen »

Foto av www.fridabennerman.se

Den kraniella dansen som följer den kraniella vågen eller rytmen.

 

 

 

 

 

 

Ingela Johansson

 

 

          Hem       Behandling för alla                                                                 

 

 

 

 

 

 

Att dansa utan logik

 

Vitala citat ur Paulo Coehlos bok Brida:

 

"Wicca lärde Brida att dansa. Hon sa att hon måste röra sin kropp efter världens ljud, efter vibrationen som alltid fanns där. Det handlade inte om någon speciell teknik - det räckte med att göra det som just föll henne in. Ändå tog det Brida en viss tid att vänja sig vid att agera och dansa utan logik."

"Hon hade nästan hunnit vänja sig vid att röra på sin kropp efter den märkliga vibrationen som var lättast att uppfatta om natten - eller på tysta platser. Wicca hade sagt att när man dansade till världens musik anpassade sig själen bättre till kroppenoch spänningarna lättade. Brida började märka hur människorna rörde sig på gatan utan att veta hur de skulle hålla händerna och utan att röra på höfterna och axlarna. Hon fick lust att lära alla människor att världen spelade en melodi; om de bara dansade lite till den musiken och lät kroppen röra sig utan någon logik i ett par minuter om dagen, skulle de må betydligt bättre."

I hans förra bok Häxan från Portobello, visar han också på vikten att kunna dansa ur takt eller orytmiskt, inte till "den vanliga musiken". Och hur svårt det kan vara eller att det finns ovilja mot det. Förklaringen här ovan att man dansar till synes utan nån logik är kanske lite bättre beskrivning.

 

Här en länk till den engelska texten:

 

 

 

 

 

StillVital

Kraniosakrala behandlingar för människa,

häst och hund