StillVital.se © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

StillVital

Aktuellt

 

 

• Boktips »

 

Ödets Hav, Elisabeth Nemert

 

• Bildgalleri »

 

m ipsum dolor sit amet,

• Boktips 2 Paulo Coehlo "Alef"»

Du inser att du förstår något, även om du inte kan förklara det ens för dig själv

 

 

Ingela Johansson

 

 

          Hem       Åkommor     Erfarenheter     Trauman      Terapins bakgrund       Personlig utveckling

 

 


Behandling i rörelse och stillhet

 

 

Klienten behandlas med kläderna på och ligger vanligtvis på rygg på en bänk, men det kan också innebära en del andra övningar.

 

Själva behandlingen är väldigt mjuk. När terapeuten lägger handen mycket lätt på ett problemområde svarar klientens kropp med att subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast det håll där problemet finns.

 

Terapeuten följer mycket mjukt med i den rörelsen som kroppen själv visat att den vill.  Så länge nya rörelser sker följer man med med handen, samtidigt som man hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg som den kom, vilket påverkar kroppen att skicka SOS-signaler till hjärnan.

 

Hjärnan svarar med att skicka tillbaka signaler som ökar blodcirkulationen med närings- och syretillförseln i det området och ökar utrensningen av slaggprodukter.

 

Resultatet blir att ihopklibbad bindväv/fascia och ärrvävnad luckras upp så att området kan läka sig själv. Ofta när man löser upp spänningar på det här sättet händer det att gamla minnen och känslor som varit inlåsta i cellminnet aktiveras och kommer upp till ytan för att helas.

 

Kroppen får möjlighet att återställa trycket i ryggmärgsvätskan, så att den pumpas ut och andas med en jämn puls. Det kommer att påverka hela nervsystemet så att det kommer i balans. Eftersom det har en effekt på centrala nervsystemet så kan man ofta lugna ner ett stressat system ganska snabbt. Genom att minska sympatiska nervsystemet och öka parasympatiska nervsystemet, ökar också kroppens eget immunförsvar.

 

 

 

 

Vad påverkas med KS-terapi?

 

Det är fem stora områden som man arbetar med och påverkar
i kraniosakrala behandlingar.

 

Det är :

  • centrala nervsystemet
  • ryggmärgsvätskan (cerebrospinalvätskan)
  • membranösa lager (hjärnhinnor i hjärnan och ryggraden)
  • kraniets ben och ledstrukturer
  • korsbenets rörelse i förhållande till höft 

Det gör att man kommer i kontakt med många funktioner i kroppen genom både nervsystemet och bindväv/fascia och ben som finns i hela kroppen.

 

Läs mer om vad du kan få hjälp med här.

Behandling för alla