StillVital.se © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

StillVital

Aktuellt

 

 

• Kärnvärden »

Namnet StillVital har jag valt för att ...

 

• -------- »

Lorem ipsum dolor sit amet,

Ingela Johansson

 

 

          Hem      Behandling för  alla    Topp till tå  

 

 


Behandling i rörelse och stillhet

 

Behandling i rörelse och stillhet

 

De flesta metoder syftar till att åstadkomma förändringar i fysiologin i rörelse eller under rörelse. Det kan till exempel vara genom träning, eller genom massage eller manipulation av kotor och leder.

I kraniosakral behandling använder vi rörelsen till att evaluera, möta kommunikationen och utforska den i rörelsen. Men fysiologin förändras i stillhetsfenomenet, en annan förändringsprocess. Det är en annan frekvens där fysiologin får möjlighet att förändra sig själv. All förändring gör kroppen själv, med assistans och stöd av terapeutens händer.

Vi jobbar med centrala nervsystemet, endogena responser i kroppen, men för att uttrycka det med så enkla ord som möjligt kan man säga att man jobbar med kroppens minsta fysiska ofrivilliga rörelser.

Det är subtilt och därför är man MYCKET lätt på handen för det är väldigt viktigt att kroppen INTE går in i ett försvar på något plan eller område. Det kan vara fysiskt, men även emotionellt och/eller mentalt.


Det får alltså inte bli en spänning för att man trycker någonstans så att kroppen reagerar med ett motstånd på något ställe och därmed skapar nya motstånd under behandling medan man lättar på ett annat.


I andra sammanhang då man alltså jobbar med att ändra något i en rörelse eller med en rörelse och en rörelse är en spänning och då har man inte möjlighet att känna den kraniella rytmen eller pulsen lika tydligt.

Man strävar efter den absoluta stillheten, den biodynamiska stillheten, då allt står still och har chans att göra en totalomstrukturering i människan. När "ingenting" händer, händer ALLT. Nothing is everything

 

 

Vad är KS-terapi bra för?

 

Det är fem stora områden som man arbetar med och påverkar
i kraniosakrala behandlingar.

 

Det är :

  • centrala nervsystemet
  • ryggmärgsvätskan (cerebrospinalvätskan)
  • membranösa lager (hjärnhinnor i hjärnan och ryggraden)
  • kraniets ben och ledstrukturer
  • korsbenets rörelse i förhållande till höft 

Det gör att man kommer i kontakt med många funktioner i kroppen genom både nervsystemet och bindväv/fascia och ben som finns i hela kroppen.

 

Läs mer om vad du kan få hjälp med här.

En behandling för alla