StillVital.se © 2010 • Privacy Policy • Terms of Use

StillVital

Because

Född 1993-02-10

e: Why Not

u: Caper Lobell - Joie De Vie

 

Insprungna: 279 800 kr,
seger 19%, plats 44%.

36 starter 7-5-4, rekord 14.3.

 

Film på Because

Presentation

 

• Because »

 

• Trollrik »

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet,

Ingela Johansson

 

 

 

          Hem     Behandling för alla

 

 

 

Om Ingela

                                                                                                                                 

                                                                                                                                   

Because

 

Personlighet

Because är en världsvan kille som flyttat runt en del tills han hamnade hos mig. Han är en gammal, klok själ med mycket humor OCH humör. En humörskille. Ibland kallar jag honom Skalman, han kan vara seg, men då beror det på att hans mat
och sovklocka ringer. Först måste hans behov tillfredsställas sen är han hur social som helst.

 

Han är väldigt explosiv och som travare var han startsnabb. Ledning från start till mål. Däremellan är han Tjuren Ferdinand och står helst under ett träd i hagen, luktar på blommor och spanar mot horisonten.

 

När han bodde i travstall blev han ett tag kallad för Luggen, för sin rejäla lugg och man/svans.

 

Historia

Because föddes en tidig vinterdag i februari. Han är vattuman liksom matte. Vi förstår varandra väldigt bra.

 

Redan som liten såg spekulanter på honom att det här skulle bli en stor häst. Han kom till Sundsvall som ettåring och växte till sig. Han är en rejäl häst som nådde över 163 cm i mankhöjd på den tiden.

 

Han startade sin travkarriär som treåring med två segrar och två andraplatser. Han startade i rikstoton flera gånger men det blev aldrig någon (regelrätt) seger där. Han fick nöja sig med andra och tredjeplatser.

 

En gång var han först över mållinjen i V75 på Bergsåker, men då blev han diskad! Det har nog nästan aldrig hänt att en häst blivit diskad som etta över mållinjen på V75? Det var en väldigt marginell förseelse med nåt byte av spår tidigare i loppet, som ofta finns överseende med annars.

 

Under vintermånaderna var han som bäst. På sommartid blev hans besvär med eventuell allergi, luftrör och tarmar mer tydligt och han presterade aldrig något den tiden på året. Det slutade med infektioner i luftrör eller hela kroppen. En sommar fick han över 40 graders feber och ben tjocka som stockar.

 

Eftersom han också är en stor häst så tog det mycket på hans kropp och svaga haser. Därför fick han avsluta sin travkarriär som 6-åring. Men även den sista vintern 1999 så fick han en seger och två andraplatser innan den ofrivilliga sommarvilan som vanligt kom. Men som då byttes till ett behagligt liv med ny karriär som försökshäst hos mig.

 

Går man utbildningar i all möjlig hästskötsel så måste man naturligtvis ha en häst som villigt ställer upp på att vara försökskanin. Because är idealisk för han är en läromästare som inte bara ställer upp utan har mer att lära ut än de grundkunskaper jag får på mina kurser.

 

Där är vi idag. Många är de huskurer han fått prova på, i form av massage, skötsel, foder och hovvård mm. Han har blivit bättre i lungor och tarmar, men så blir han inte pressad och behöver prestera heller. Förhoppningsvis kommer han visa att man kan bli gammal och frisk! En god förebild för både oss människor och djur.